Telecentre-Europe si-a propua să susţină „Săptămâna eSkills”, prin iniţiativa de a aduce online, peste 10 000 de persoane din întreaga Europă. Unul din evenimentele derulate în perioada 1-5 martie 2010, săptămâna aptitudinilor IT, a fost Get Online Day, campanie coordonată de Telecentre-Europe şi parteneri din 15 ţări participante. În România, campania denumită generic Hai pe net! a fost susţinută de Fundaţia EOS în parteneriat cu Programul Biblionet şi ANBPR, Programul Microsoft Unlimited Potential şi Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere, iar evenimentul cu acelaşi nume, din data de 4 martie 2010, s-a desfasurat desfăşura în peste 100 de comunităţi din 20 de judeţe.

E-centrul Asociaţiei Române de Consiliere şi Sprijin a reusit să aduca online peste 200 de persoane dornice să descopere internetul în cele 6 puncte din judetul Mehedinţi: Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, Colegiul Tehnic „Decebal”, Liceul Teoretic „Gheorghe Ionescu Şişeşti”, Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, Clubul Pensionarilor şi e-centrul ARCS. O echipă mobilă s-a aflat în zona de promenada şi a parcului Crişan pentru a oferi ocazia să de familiarizeze cu utilizarea internetului şi celor aflaţi acolo pentru recreere.

Evenimentul s-a finalizat cu un concurs de materiale video ce au avut ca tema exemple in care internetul a influentat pozitiv viata unor persoane. Aceste “povesti de succes” trebuiau identificate in timpul saptamanii e-skills si transformate in filme cu o durata de maxim 4 minute de catre voluntarii e-centrului.

Filmul realizat de tinerii din cadrul Centrului de Tineret Drobeta a fost unul din cele castigatoare, find premiat cu suma de 500 de dolari.

Filmul castigator in cadrul campaniei \”Hai pe net!2010\”

  • Română (Ro)
  • English (En)