E – CENTRUL ARCS

Descriere: Programul Microsoft Unlimited Potential este destinat comunităţilor locale, îndeosebi din zonele rurale sau din oraşele mici, unde accesul la tehnologia informaţiei este greoi, iar deprinderea abilităţilor de utilizare a calculatorului este considerată un proces dificil.

E-centrul ARCS a fost înfiinţat în anul 2008 şi se află situat în cadrul Centrului de Tineret Drobeta, strada Mihai Guşiţă, nr 6, etaj 1.

Scop proiect: extinderea serviciilor de formare şi perfecţionare în zone în care astfel de servicii sunt slab reprezentate sau nu există.

Obiectivele proiectului: oferirea de cursuri de formare şi perfecţionare în noile tehnologii, începand de la abilităţi de bază până la utilizarea aplicaţiilor avansate în tehnologia informaţiei, permitand celor interesaţi să înveţe despre tehnologie şi să dobandească un set de abilităţi IT.

Activităţi:Introducere în utilizarea calculatorului; Mijloacele media digitale– notiuni fundamentale; Noţiuni fundamentale de internet şi Word  Wide Web; Noţiuni fundamentale de Web design; Utilizarea editoarelor de text; Power Point-noţiuni fundamentale; Baze de date- noţiuni fundamentale; Introducere în utilizarea foilor de calcul tabelar.

Rezultate: Formarea pentru operare de baza PC a 181 de tineri  şi adulţi    anual;  20/30 utilizatori pe lună.

Parteneri: Fundatia EOS Timisoara, Asociaţia Transfrontalieră Pro Dezvoltare Sanicolau Mare – ATPD

Finantator:Programul Microsoft Unlimited Potential (http://www.microsoft.com/unlimitedpotential/default.mspx)

  • Română (Ro)
  • English (En)